четвртак, 1. децембар 2016.

НАУЧНИ КЛУБ И "ЗАНИМЉИВИ ОГЛЕДИ ИЗ ХЕМИЈЕ"

Од ове године у оквиру Клуба родитеља и наставника u OŠ "Petar Petrović Njegoš" дошло се на идеју да почне са радом Научни клуб за ученике нижих разреда (трећи и четврти разред). Клуб води наставница хемије Оливера Љујић. Замишљено је да се одрже четири радионице током школске године. За прво полугодиште су планиране две радионице.
Прва радионица одржана је у понедељак, 28.11.2016., за време петог часа. Тема радионице је гласила “Занимљиви огледи из хемије.” Огледе су изводили ученици 8/4 разреда а укупно је реализовано 11 огледа. Радионици су присуствовали Његошеви трећаци (по троје из сваког разреда).
 Након кратког упознавања са садржајем радионице кренуло се са извођењем огледа. Сви смо редом посматрали шта се дешава пратећи инструкције наставнице Оливере .
Трећаци су били заинтересовани да све виде али је било гужве и можда нису сви уочили промене које су се десиле.


Приложене фотографије показују како нам је било занимљиво и другачије. Након свих огледа мало смо попричали са ученицима желећи да сазнамо који огледи су на њих оставили најјачи утисак.


Наставница хемије се захвалила свим учесницима на одвојеном времену и залагању што је допринело квалитетној и успешној реализацији радионице. “Обавестила сам их већ о следећој радионици коју планирам за децембар, а то ће бити израда сапуна”, изјавила је наставница Оливера."
Аутори текста и фотографија Огњен Родић и Зоран Степанов, чланови Његошеве Новинарске секције

Нема коментара:

Постави коментар